Gjennom årene har vi i interimbransjen sett tusenvis av CV-er som varierer fra imponerende til mindre gode. Vi blir ofte spurt “Hva utgjør en god CV?” og “Hvordan kan man sammenstille noen tiår med erfaring til et enkelt dokument, uten at det blir en lang oppramsing?” Nøkkelen er å huske på hva en CV brukes til. Med andre ord, det er et dokument som skal gi en klar oversikt over roller og nøkkelresultater i et selskap, gjennom en periode.

Her er 10 gode tips til å skrive en effektfull CV for interimledere.

By Roger Schønning

Hvordan optimalisere CV-en?

1. Start med en profilbeskrivelse

En kort profilbeskrivelse i begynnelsen av CV-en er en god start. Det kan være noen få linjer som dekker ekspertiseområdet ditt, sektorer du har erfaring med, om du har jobbet internasjonalt og andre nøkkelfaktorer som skiller deg ut. Vær tydelig om din posisjon som interimleder.

2. List opp resultater og prestasjoner

Sørg for at du får frem hva du har levert i en rolle ved å gi konkrete bevis som støtter opp under prestasjonene. Beskriv nøkkelresultater og hvilken rolle du har hatt i disse prosessene. Hva var dine mål og ansvarsområder da du startet i rollen, og på hvilken måte bidro du til endringer i selskapet?

Les også: Slik styrker du selskapet med interimledelse

3. Husk hvem leseren er

Husk på hvem som skal lese CV-en – spesielt når du er interimleder. Med høy sannsynlighet er det et styremedlem med en hektisk hverdag som ønsker å skumme gjennom for å sikre at den oppfyller selskapets brief. Du bør ikke anta at vedkommende kjenner til selskapene du har jobbet for eller deres størrelse og omfang, så gjør det tydelig. Bruk lister og punkter for å gjøre CV-en lett å lese. Hold det enkelt, slagkraftig og konkret. De beste CV-ene er ikke mer enn 2-3 sider lange.

4. Ikke gå i detalj om alle rollene dine

Dine siste roller er de mest relevante, og sannsynligvis de som er på C-level. Selskaper er ikke like interessert i hva du gjorde for 15 år siden, og selv om det skal dokumenteres, trenger du ikke å gå så detaljert inn på dem. Det er viktig at de ser arbeidshistorikken din i kronologisk rekkefølge, men hold detaljene rundt de tidligere årenes roller kortfattet.

5. CV-en din skal reflektere deg

Det er sannsynlig at du vil motta varierte tilbakemeldinger fra bransjekonsulenter, og hver av dem vil ha sitt eget perspektiv på hvilken informasjon de foretrekker å finne på en CV. Ta imot tilbakemeldingen med åpent sinn og bruk egen vurderingsevne for å utforme en CV som reflekterer din unike erfaring. Inkluder elementer som gir et innblikk i hvem du er som person og hva du liker å bruke tiden din på utenfor jobben, da dette kan starte interessante samtaler med både konsulenter og kunder.

6. Inkluder uavhengig arbeid

Hvis du er ny som interimleder eller nettopp har forlatt en fast stilling, og ønsker å etablere deg som interimleder, sørg for at du inkluderer uavhengig arbeid du har utført som konsulent eller på frilansbasis. Dette viser evnen til å jobbe selvstendig og illustrerer engasjementet for å jobbe utenfor en fast stilling.

7. Kontaktinformasjon

Å inkludere kontaktinformasjon i CV-en er opplagt. Likevel ser vi at den ved noen tilfeller ikke er det. Husk å gjøre det tydelig hvor du bor eller har din base, og om du er åpen for muligheten til å jobbe hjemmefra.

8. Ha CV-en klar

Hvis du er på jakt etter nye muligheter, er det alltid lurt å ha CV-en klar til å sendes. Lag gjerne en kopi og oppbevar den i en dedikert mappe i innboksen din, slik at du raskt kan sende den til konsulenten innen få minutter. I interimverdenen er tempoet høyt, og gode forberedelser er svært verdifullt!

9.  Formatering og stil

De fleste interim-selskaper vil omformatere CV-en din slik at samtlige kandidater presenteres på en enhetlig måte. Derfor bør du holde formateringen på CV-en klar, samt unngå bokser, tabeller eller spesielle fonter. Unngå også å inkludere lenker til nettsteder.

10.  Formatering og stil

Sørg for at kvalifikasjonene dine forblir relevant og gjenspeiler ditt nåværende erfaringsnivå. Det er ikke nødvendig å inkludere resultater fra grunnskolen eller videregående skole. Men vær tydelig med hvilke kvalifikasjoner du besitter, og oppsummer dem gjerne mot slutten av CV-en.

Til slutt, ikke glem LinkedIn. Dette er en effektiv plattform som ofte fungerer hånd i hånd med CV-en din. For en arbeidsgiver eller kunde gir den en god indikator på tilgjengelighet og setter farge på CV-en. En kunde vil ofte sjekke LinkedIn-profilen din i tillegg til CV-en, så sørg for at de samsvarer. Knytt også nettverk med selskaper og potensielle kunder du møter på veien, da det er en god måte å sørge for at du er på radaren deres.

Selv erfarne interimledere søker tilbakemelding på CV-en for å sikre at den forblir aktuell og samsvarer med kundens forventninger. Ha samme tilnærming for å sikre at din CV fortsetter å være en effektiv og tydelig representasjon av ferdigheter og erfaringer.

Trenger du bistand til å finne den beste lederen til ditt selskap? Kontakt oss i dag!

About the Author
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more