Ofte kan selskaper komme i situasjoner hvor behovet for en midlertidig leder dukker opp. Dette kan blant annet være i forbindelse med lederskifte, ekspansjon eller omorganisering. I slike situasjoner kan interimledelse være en effektiv måte å styrke selskapet på kort sikt, samtidig som den langsiktige strategien blir ivaretatt. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere gjennomgang av hvordan selskapet ditt kan komme styrket ut av slike situasjoner ved å benytte interimledelse. 

By Roger Schønning

1. Spesialisert kunnskap maksimerer potensialet for suksess

Ved å bringe inn en erfaren og kvalifisert interimleder, kan selskapet få tilgang til spesialisert kunnskap og ekspertise som kan hjelpe til med å takle spesifikke utfordringer eller løfte selskapet til et høyere nivå. På denne måten kan du maksimere potensialet for vekst og suksess i en fase som kan være avgjørende for veien videre.

2. Blanke ark gir stor kapasitet

For å best mulig utnytte effekten av interimledelse, er det viktig å klargjøre målene og forventningene på forhånd, og sikre god kommunikasjon mellom interimleder og selskapets ansatte. Interimledere kommer inn i bedriften med blanke ark og er klare til å vie all sin kapasitet til bedriften og dens behov, så her gjelder det å være så spesifikk som mulig angående hva man ønsker at de skal oppnå.

3. Fleksibilitet til å følge markedet

En annen fordel med interimledelse er fleksibiliteten det gir. Selskaper kan engasjere interimledere for spesifikke prosjekter eller utfordringer, og deretter avslutte engasjementet når oppgaven er fullført. Dette gjør at selskapet kan omstille seg i forhold til endringer i markedet og tilpasse seg nye krav og behov.

4. Frisk innsikt fra et objektivt perspektiv

Interimledere kan gi selskapet ditt et nytt blikk utenfra. Med bred erfaring og kompetanse, kan interimledere se på utfordringene til selskapet ditt med et objektivt perspektiv. Det er derfor viktig at du utnytter denne muligheten og er åpen for innspill som du kanskje ikke har tenkt på tidligere. Dette vil potensielt øke verdiskapningen i selskapet.

5. Bidrag til inspirasjon og læring

Med all kunnskapen interimledere sitter på, er det gode muligheter for å innføre nye prosesser og systemer å jobbe ut fra. Dette kan være til stor inspirasjon og læring for de ansatte som skal jobbe tett sammen med lederen. Videre kan en interimleder legge et godt grunnlag til lederen som skal komme inn etter at oppdraget er utført, og dermed sikre en god overføring.

6. God omstillingsevne

Interimledere er vant til å omstille seg raskt og ta fatt på utfordringer umiddelbart. Pass derfor på at interimlederen får god tilgang til informasjonen som trengs for å kunne ta fatt på oppgavene som venter, slik at tiden før iverksettelse blir minimal.

7. Selvgående og resultatorientert ressurs

Selv om interimledere er midlertidig ansatt i selskapet ditt, har de et sterkt fokus på resultater. Det er dermed viktig å ha tillit til at de gjør den jobben de er ansatt til å gjøre og at de oppnår de ønskede resultatene i tidsperspektivet dere har blitt enige om. Interimledere er vant til denne typen oppdrag og er derfor nokså selvgående. I tillegg kan det være lurt å gi interimlederen tilstrekkelig med frihet og ressurser til å kunne utføre jobben sin effektivt.

8. Se på interimlederen som en investering

Med tanke på potensialet som ligger i å ansette en interimleder, bør du se på interimlederen som en investering og en ressurs som har mye å tilføre selskapet ditt. Det er viktig å tenke på hvor mye man kan få i avkastning ved å hente inn eksperthjelp som kommer raskt på banen i en tid hvor selskapet står i en endring - ikke bare på kort sikt, men også i det lange løpet.

9. Proaktivitet lønner seg

Vær tidlig ute med å ansette en interimleder. Så fort du oppdager behovet for en midlertidig leder, bør du starte med å se etter en løsning. På denne måten kan du sikre en mest mulig sømløs prosess når selskapet står i en endringsfase. Du får også mer tid til å finne den riktige personen til å fylle stillingen ved å starte tidlig.

10. Veiledning fra objektiv tredjepart kan sikre god match

Å finne den riktige interim lederen krever grundig vurdering av dine behov. I tillegg bør en potensiell interimleders kvalifikasjoner og erfaringer vurderes opp mot dette. Da kan det være både nyttig og tidsbesparende å få veiledning fra en objektiv tredjepart med ekspertise innen interimledelse, slik at du sikrer at det er en god match mellom interimlederen og selskapet ditt.

Les også: Boyden hjelper deg med å finne kandidaten som skaper verdi for din bedrift

Kort oppsummert kan interimledelse være en verdifull ressurs for selskaper som ønsker å styrke sin kompetanse og øke sin effektivitet. Med en godt definert strategi og en erfaren interimleder kan selskapet oppnå en økning i produktivitet, innovasjon og lønnsomhet på kort sikt, samtidig som man legger til rette for langsiktig suksess.

Trenger du bistand til å finne den beste lederen til ditt selskap? Kontakt oss i dag!

About the Author
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more