Interimledelse, også kalt midlertidig ledelse, dreier seg om å hente inn en erfaren leder for å håndtere utfordringer i ledelsen. Med Interimledelse ønsker vi å ta inn en leder med spesifikke ferdigheter og kompetanser for å løse en spesifikk utfordring, slik at lederen raskt kan skape verdi for selskapet. Typiske situasjoner der interim ledelse er godt egnet, kan for eksempel være ved lederskifte eller omorganisering

By Roger Schønning

Ønsker du en dypere forståelse av hva interim ledelse innebærer? Vi ser nærmere på hvordan interimledelse kan hjelpe deg med å løse utfordringer i ledelsen, hva som bør tas opp til vurdering når du skal ansette en interimleder, samt hvordan du kan finne den riktige personen for oppgaven:

Definisjonen av interimledelse

Interimledelse defineres som et kortsiktig engasjement i en lederstilling, der en erfaren leder blir hentet inn for å løse en spesifikk utfordring i ledelsen. Interim ledere har ofte en bred erfaring og et stort nettverk innenfor bransjen, noe som gjør dem i stand til å håndtere en rekke forskjellige situasjoner.

Fordeler ved å benytte interimledelse

Når bør du vurdere Interimledelse?

Interimledelse bør vurderes når du står ovenfor en kortsiktig ledelsesutfordring, som for eksempel lederskifte eller omorganisering. Interimledelse kan også være nyttig i vekstfaser eller når et selskap gjennomgår endringer.

Les også: Permanent eller midlertidig ansettelse av selskapets neste toppleder?

Hvordan kan Interimledelse løse utfordringer ved lederskifte og omorganisering?

Overgangen mellom ledere: Interimledelse kan bidra til en jevnere overgang ved at de har erfaring med å håndtere slike situasjoner. De har kunnskapen om hvordan man kan sikre at forretningen fortsetter som normalt, selv under en lederskifte.

Fleksibilitet: Interimledere er tilgjengelige på kort varsel og kan tilpasse seg selskapets behov. De kan raskt integreres i selskapet og bidra til å løse utfordringer umiddelbart.

Objektivitet: Interimledere er uavhengige og har ingen personlige bånd til selskapet. De kan derfor se tingene objektivt og bidra til å finne løsninger på utfordringer på en mer effektiv måte.

Faglig kompetanse: Interimledere har ofte bred erfaring fra ulike bransjer og kan bidra med en unik kompetanse til å løse utfordringer ved lederskifte og omorganisering.

Fokus på resultater: Interimledere er ansatt for å levere resultater, de har en sterk motivasjon for å gjøre en god jobb og levere de resultatene som selskapet ønsker.

Hvordan finne den rette interim lederen for ditt selskap?

Det er viktig å finne den rette interim lederen for ditt selskap. Dette krever en grundig vurdering av dine behov og mål, samt en vurdering av den potensielle interim lederens erfaring og kvalifikasjoner.

Veiledning fra en ekspert

Det er lurt å søke råd fra en ekspert innen interimledelse når du vurderer dine alternativer. En objektiv tredjepart med ekspertise på området kan hjelpe deg med å identifisere de rette interimlederne for ditt selskap og sørge for at du får den støtten du trenger.

Les også: Vi hjelper deg med å finne kandidaten som skaper verdi for ditt selskap

En unik mulighet til å få inn en erfaren leder på kort sikt

Interim ledelse har vist seg å være en effektiv måte å løse ledelsesutfordringer på, spesielt i perioder med endringer eller omstilling. Midlertidig ledelse gir selskapet en unik mulighet til å få inn en erfaren leder som kan fokusere på å løse utfordringene på kort sikt, mens selskapet forbereder seg på en mer permanent løsning.

Trenger du bistand til å finne den beste lederen til ditt selskap? Kontakt oss i dag!

About the Author
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more